Infraestructura

La infraestructura al vessant espanyol te dues parts ben predeterminades i diferenciades.

A la primera part de la línia, la que va des de Barcelona cap a Ripoll-Sant Joan de les Abadesses, la línia trancorre amb una lleugera pujada i amb diferents obres de fàbrica en què predominen els ponts als túnels. Els ponts que salven diverses depressions, rius i torrents són del tipus metàl·lic, i els túnels relativament curts. Les obres de fàbrica es van realitzar gairebé totes al segle XIX.

A la segona part de la línia, la qual va des de Ripoll a Latour de Carol, la línia puja ràpidament d'altura per les valls ferésteques dels rius de montanya, per la qual cosa no és inusual veure trinxeres, ponts i túnels, en aquest cas els túnels son més llargs i els ponts més curts, encara que d'ambdós hi ha més quantitat en un recorregut molt més curt i revirat. Les obres de fàbrica es van realitzar totalment al segle XX, i per aquest motiu hi ha grans diferències entre les de la línia de Sant Joan i les del Transpirinenc.


Per això hem subdividit la línia en dues parts per poder donar compte de les obres de fàbrica:

Ponts de la línia de Sant Joan

Túnels de la línia de Sant Joan

Ponts de la línia del Transpirinenc

Túnels de la línia del Transpirinenc


 

Nota important


Des del dia 12 d'octubre fins a principis de l'any 2024 hi haurà una secció de la línia tallada per duplicació de via entre Parets del Vallès i El Figaró.

Mes informació